Tokaji Aszú 2000 (6 puttonyos)Édes tokaji borkülönlegesség 0,5l
Termelte: Soltész Miklós
Mélyarany színe érleltséget mutat, de ízben mégis előre törekszik az aszalt gyümölcsök zamata. Összetettségét a nagy cukortartalom lassan engedi kibontakoztatni, de egyensúlya megvalósul a finom savak tömege miatt.
Lassan nyíló borok egyike mely dekantálást igényel. Ezzel együtt a desszertek remek kísérőjeként ajánlható, melyekben az aszalványok és citrus gyümölcsök játsszák a fő szerepet.
Alkoholtartalom: 11% v/v
Cukortartalom: 176 g/l

Móri Ezerjó Töpped Szőlőből 2009Minőségi édes fehérbor, OEM 0,5 l
Termelő: Bozóky Pincészet, Mór
Azon évjáratokban, amikor késő ősszel az Ezerjó szőlő bogyói betöppednek, de a nemespenész nem tud a bogyókon eluralkodni, akkor készül a töppedt szőlőből egy különleges minőségű desszertbor. A termőhely és szőlőfajta adta savasság mindig előtérben marad, de ez az évjárat függvényében változó. A bor arany színnel és tiszta, intenzív aszaltgyümölcs, valamint növényi illatokkal lepi meg fogyasztóit. Az édes-érzet kitűnő egyensúlyban van az üde savakkal.
Mátrai Merlot & Pinot Noir 2010Minőségi édes vörösbor 0, 75 l
Termelő: Bárdos és Fia Pincészet, Farkasmály
A kiváló 2010-es évjáratból magas cukortartalommal szüretelt világfajták harmonikus házasítása. A Merlot lágyságát szépen egészíti ki a Pinot Noir élénk savkaraktere és gyümölcsössége.
Alk.: 11 % v/v
Cukortartalom: 52,2 g/l
Mátrai Irsai Muskotály 2011Minőségi édes fehérbor 0,75 l
Termelő: Bárdos és Fia Pincészet, Farkasmály
A Mátraalja egyik legjobb minőséget adó szőlőfajtájából válogatta és készítette a pincészet ezt a jellegzetes illatú és zamatú édes bort. Desszertek fogyasztásához ajánljuk.
Alk.: 12 % v/v
Cukortartalom: 51 g/l

Mátrai Ízisz Cuvée 2011Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű félédes vörösbor 0,75 l
Termelte: Bárdos és Fia, Farkasmály
Pinot Noir-Cabernet Sauvignon házasításából készült cuvée.A Pinot Noir Burgundiából származó kékszőlő, melynek bora nagy népszerűségnek örvend az igényes borok kedvelőinek körében. Közepes intenzitású rubinvörös színű, rendkívül kifinomult fűszeres-gombás aromával beköszönő, kis szellőztetés után epres-málnás illatokat kibontakoztató vörösbor. Gazdag aromájának és közepes testének köszönhetően kiválóan illik a bárányhúsból készült ételfogásokhoz, valamint penészes kérgű sajtok mellé ajánljuk 17-18 C-ra temperálva.
Alkoholtartalom: 11,5% v/v
Cukortartalom: 45,4 g/l

Mátrai Muskotály 2009Minőségi fehérbor 0,75 l
Termelte: Bárdos és Fia, Farkasmály
Zöldessárga színű íntenzív illatú, igazi muskotály bor a kiváló 2009-es évjáratból. Lekerekedett finom savai, optimális cukortartalma citrusos grapefruitos mediterrán hangulatot áraszt
Javasolt Fogyasztási hőmérséklete: 10-11 C
Alkoholtartalom: 11% v/v
Móri Muskotály 2010Minőségi félédes fehérbor 0,75 l
Termelő: Bozóky Pincészet, Mór
Színe ezüstösen csillogó halványzöld. Az elegánsan illatos, intenzív fajtajelleget a szőlőből áradó gyümölcsös aromák egészítik ki. Szájban a savtartalom, a maradékcukor és az erjedésből visszamaradt kevés széndioxid szép harmóniát mutatnak. Desszertek, fagylalt-, ill. gyümölcskelyhek kiváló
kiegészítője.
Tokaji Furmint 2006Minőségi félédes fehérbor 0,75 l
Termelő: Kiss István Pincészet, Tolcsva
Halvány zöldes színű. Illata finoman kedveskedő, ami után az ember egy édes bort vár. Jegyeiben a birskörte, ananász keveréke van jelen. Jó savakkal indul, amit szépen egészít ki a nem túl sok cukor. A nagy testű borból ízben a jól ismert jellemzők mutatkoznak, hosszú kellemes utóízzel.
Félédes volta miatt talán nehezen elhelyezhető, de a savak miatt alkalmazható akár gyümölcs alapú levesekhez, vagy akár főételekhez. Fehér hús a barátja.
Alk.: 12,4 % v/v
Cukortartalom: 68 g/
|